Youtube-video-markkinointi

YouTube bränditilin ja -kanavan luonti

Youtube on maailman toiseksi käytetyin hakukone, joten yrityksen kannattaa varmistaa näkyvyys myös siellä. Laadukas Youtube-sisältö auttaa kasvattamaan yleisöä ja bränditietoisuutta, ja sitä kautta voi myös saada merkittävän määrän liikennettä omalle sivustolla. Koska Google omistaa Youtuben, videoita näytetään usein myös Googlen hakutulosten yhteydessä. Jossain tapauksissa Youtube-video on keino päästä hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle, mikä muilla hakukoneoptimoinnin keinoilla voisi olla todella työlästä ja hidasta, tai jopa mahdotonta.

Videot ja videomarkkinointi on erittäin merkittävä tapa saavuttaa yrityksen kohderyhmä. Video on formaattina vakiinnuttanut asemansa somen kautta. Videointi on myös vaivatonta, koska nykyään jo pelkällä älypuhelimella saa hyvää videota aikaiseksi. Aloitat yrityksen videomarkkinoinnin yksinkertaisimmillaan kuvaamalla mielenkiintoista videosisältöä omalla kännykälläsi. Seuraava askel on luoda yritykselle oman kanavan YouTubeen. YouTube bränditili mahdollistaa sen, että useampi käyttäjä voi hallinnoida kanavasi sisältöä. Näiden ohjeiden avulla luot yritykselle Youtube-bränditilin ja -kanavan, jonne voi ladata yrityksesi videoita.

Kirjautuminen Youtubeen

Jos sinulla on jo Google-tili, voit kirjautua sillä Youtubeen. Erillistä Youtube-tiliä ei välttämättä tarvita. Jos kuitenkin haluat luoda uuden tilin YouTubeen se onnistuu näin:

 1. Siirry YouTubeen.
 2. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta Kirjaudu sisään.
 3. Klikkaa Luo tili
 4. Valitse Itselleni tai Yritystoiminnan pyörittämiseen.

Kanavan luonti Youtubeen

Kun olet kirjautunut sisään YouTubeen, voit luoda tililläsi Youtube-kanavan. Kanavaa tarvitaan, jos haluaa ladata videoita Youtubeen. Youtubessa on henkilökohtaisia kanavia ja yrityskanavia. Yrityskanavaa voi ylläpitää useampi henkilö. Käyttäjän henkilökohtaiset tiedot eivät näy kanavan yhteydessä. Näin luot uuden brändikanavan:

 1. Kirjaudu YouTubeen.
 2. Siirry kanavaluetteloosi.
 3. Luo kanava valitsemalla Luo uusi kanava.
 4. Nimeä uusi kanava täyttämällä tiedot.
 5. Valitse sitten Luo. Näin olet luonut uuden Youtube bränditilin.

Käyttöoikeuksien jakaminen

Kun YouTube bränditili on luotu, voit antaa muille käyttöoikeuksia brändisi kanavalle. Teet sen näin:

 1. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
 2. Valitse Bränditilisi-kohdasta katsottava tili.
 3. Valitse Määritä oikeuksia. Näet henkilöt, jotka voivat ylläpitää tiliä, esimerkiksi omistajat.
 4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta ihmisikonia (Kutsu uusia käyttäjiä).
 5. Lisää käyttäjien sähköpostiosoitteet.
 6. Valitse heille roolit nimien alta:
  Omistajat voivat tehdä useimpia asioita tilillä, esimerkiksi päättää sen ylläpitäjistä. Tilillä on oltava yksi ensisijainen omistaja.
  Ylläpitäjät voivat käyttää bränditilejä tukevia Google-palveluita, esimerkiksi jakaa kuvia Google Kuvissa tai postata videoita YouTubeen.
  Viestintäpäälliköt voivat tehdä samoja asioita kuin ylläpitäjät, mutta he eivät voi käyttää YouTubea.
 7. Napauta Kutsu ja sitten Valmis. Kutsumillesi henkilöille lähetetään sähköpostiviesti, jonka kautta he voivat hyväksyä kutsun.
Youtube-bränditilin-käyttöoikeudet

YouTube bränditili ja Kanavan ensisijainen omistaja

Youtube-kanavalla on yksi ensisijainen omistaja. Omistajana voit asettaa itsesi bränditilin ensisijaiseksi omistajaksi. Tämä onnistuu, jos olet ollut omistajana vähintään seitsemän päivää. Näet virheilmoituksen, jos ehto ei täyty.

 1. Mene tietokoneella Google-tilisi Bränditilit-osioon.
 2. Valitse Bränditilisi-kohdasta haluttu tili.
 3. Valitse Määritä oikeuksia.
 4. Klikkaa nimesi vierestä alanuolta ja valitse sitten Ensisijainen omistaja.

YouTubeen kannattaa ladata säännöllisesti monipuolista sisältöä. Älä unohda myöskään pystyvideoita. Jos kaipaat kanavallesi yleisöä nopeasti, Youtube-mainonta on siihen erittäin tehokas keino. Me digidigiläiset autamme mielellämme sinua ja yritystäsi saamaan parhaimman hyödyn irti videomarkkinoinnistasi.

Vastaa