Estä turhat klikkaukset Googlen display kampanjoissa

Olet saattanut ihmetellä miksi Display-mainosten kautta tulevia kävijöitä on paljon ja rahaa kuluu, mutta tuloksia ei tule. Syy tuloksettomuuteen piilee usein erilaisissa mobiilisovelluksissa ja appeissa, jotka pakottavat käyttäjän katselemaan mainoksia tai ”tyrkyttävät” niitä niin, että käyttäjille tulee paljon virhepainalluksia. Tällöin mainokset saavat paljon ”turhia klikkauksia”, saat vääränlaisia kävijöitä ja rahaa menee hukkaan. Tämä voi tapahtua myös niin, että lapset käyttävät vanhempiensa kännyköitä, pelaavat niillä pelejä ja painelevat mainoksia. Google Display kampanjoista kannattaa siksi blokata pois useimmat mobiilisovellukset, kuten lasten applikaatiot, ym. muut applikaatiot ja sivustot jotka saavat ihmiset turhaan klikkaamaan mainoksia. Mikäli tätä ei tee, saattaa pahimmassa tapauksessa jopa 80% mainosbudjetista mennä hukkaan.

Mobiilisovellukset & Display-kampanjat

Kahden vuoden aikana Google Adsissa on tapahtunut isoja muutoksia, joiden ansiosta mm. hintatarjousstrategia preferenssit ovat menneet uusiksi laitteiden, sovellusten ja alustojen suhteen.

Lasten tekemät klikkaukset

Uudelleenmarkkinointi- ja yleisesti Google Display-mainokset näkyvät usein lasten peleissä ja muissa applikaatioissa. Jos sinulla on lapsia, tiedät varmasti että he käyttävät vanhempiensa kännyköitä ja painavat usein mainoksia. Siksi lasten pelit ovatkin usein kärjessä Google Adsin sijoittelulistassa, kun katsotaan mistä sivustoilta ja applikaatioista mainosklikkaukset ovat tulleet. Lasten lisäksi myös aikuiset klikkaavat mainoksia vahingossa kun käyttävät erilaisia sovelluksia. Tarkista siis Display-mainostesi sijoitukset, konversiot, poistumisprosentit ja muut tiedot niin ymmärrät mitä tarkoitamme.

miten estää turhat mainosnäytöt?

Kun olet varmistunut siitä että sovellusten aiheuttamat klikkimäärät (ja -hinnat) uudelleenmarkkinointi-kampanjassa ovat sinun, tai asiakkaasi budjetin tuhlausta, voit alla olevilla ohjeilla korjata asian.

 

  1. Avaa ensin tilin oikeasta yläkulmasta “Työkalut ja asetukset”
  2. Valitse Jaettu kirjasto-sarakkeen alta “Sijoittelujen poissulkemisluettelot.”
  3. Klikkaa pluspainiketta/Luo luettelo

4. Anna luettelolle nimi

5. Klikkaa seuraavaksi alin vaihtoehto ”Sovelluskategoriat”

6. Valmistaudu henkisesti klikkailuun! Valitse kaikki ruudut eli melkein 150+ sovellusta ja olet MELKEIN valmis.

7. Tallentamisen jälkeen voit klikata poissulkemisluetteloa ja valita missä kampanjoissa se otetaan käyttöön.

Voilà! Mainoseuroja säästyy ja saat suurella todennäköisyydellä parempia tuloksia Google Ads-kampanjastasi! 🤑 Jos et ole ihan varma miten toimia ja tarvitset lisää konsultointia tai yleisesti apua Google Adsin kanssa, niin ota meihin yhteyttä ja sovitaan yrityksesi tilanteen veloitukseton läpikäynti!

 

Arno Männistö

Arno Männistö

0400 492211

arno@digidigi.marketing

Vastaa