Estä turhat klikkaukset Googlen display kampanjoissa

Olet saattanut ihmetellä miksi Display-mainosten kautta tulevia kävijöitä on paljon ja rahaa kuluu, mutta tuloksia ei tule. Syy tuloksettomuuteen piilee usein erilaisissa mobiilisovelluksissa ja appeissa, jotka pakottavat käyttäjän katselemaan mainoksia tai ”tyrkyttävät” niitä niin, että käyttäjille tulee paljon virhepainalluksia. Tällöin mainokset saavat paljon ”turhia klikkauksia”, saat vääränlaisia kävijöitä ja rahaa menee hukkaan. Tämä voi tapahtua myös niin, että lapset käyttävät vanhempiensa kännyköitä, pelaavat niillä pelejä ja painelevat mainoksia.

Google Display kampanjoista kannattaa siksi blokata pois useimmat mobiilisovellukset, kuten lasten applikaatiot, ym. muut applikaatiot ja sivustot jotka saavat ihmiset turhaan klikkaamaan mainoksia. Mikäli tätä ei tee, saattaa pahimmassa tapauksessa jopa 80% mainosbudjetista mennä hukkaan.

Mobiilisovellukset & Display-kampanjat

Kahden vuoden aikana Google Adsissa on tapahtunut isoja muutoksia, joiden ansiosta mm. hintatarjousstrategia preferenssit ovat menneet uusiksi laitteiden, sovellusten ja alustojen suhteen.

Lasten tekemät klikkaukset

Uudelleenmarkkinointi- ja yleisesti Google Display-mainokset näkyvät usein lasten peleissä ja muissa applikaatioissa. Jos sinulla on lapsia, tiedät varmasti että he käyttävät vanhempiensa kännyköitä ja painavat usein mainoksia. Siksi lasten pelit ovatkin usein kärjessä Google Adsin sijoittelulistassa, kun katsotaan mistä sivustoilta ja applikaatioista mainosklikkaukset ovat tulleet. Lasten lisäksi myös aikuiset klikkaavat mainoksia vahingossa kun käyttävät erilaisia sovelluksia. Tarkista siis Display-mainostesi sijoitukset, konversiot, poistumisprosentit ja muut tiedot niin ymmärrät mitä tarkoitamme.

miten estää turhat mainosnäytöt?

Kun olet varmistunut siitä että sovellusten aiheuttamat klikkimäärät (ja -hinnat) uudelleenmarkkinointi-kampanjassa ovat sinun, tai asiakkaasi budjetin tuhlausta, voit alla olevilla ohjeilla korjata asian.

  1. Avaa ensin Display-kampanjasi
  2. Klikkaa ”Placements/Sijoittelut” navigaatiosta
  3. Valitse ”Exclusions/Poissuljetut”
  4. Klikkaa seuraavaksi alin vaihtoehto ”App Categories/Sovelluskategoriat”
  5. Valitse listalta kaikki sellaiset sovelluskategoriat joissa et halua mainostesi näkyvän. Ota kuitenkin huomioon, että joissakin kategorioissa voi olla hyvä näkyä.
Valitse kaikki ruudut!

Mainosryhmien kohdistukset

Nyt pitää vielä varmistaa että Mainosryhmissä (Ad Groups) sinulla on Automated Targeting/Kohdistuksen laajentaminen pois päältä.

Kyllä vain, vaikka juuri suljit pois kaikki sovellukset, niin tulee sinun vielä varmistaa että Kohdistuksen laajentaminen ei ohitä omia määrityksiäsi. Muuten mainokset jatkavat näkymistään mobiilisovelluksissa. Huomioi kuitenkin, että tämä saattaa joskus vaikuttaa myös negatiivisesti tuloksiin.

  1. Klikkaa Mainosryhmää/Ad group
  2. Valitse Asetukset/Settings
  3. Klikkaa Muokkaa mainosryhmän kohdistusta/Edit ad group settings
  4. Ota kohdistuksen laajentaminen pois päältä.

 

Skrollaa alas ja säädä kohdistuksen laajentamista niin että se on pois käytöstä.

Voilà!

Mainoseuroja säästyy ja saat suurella todennäköisyydellä parempia tuloksia Google Ads-kampanjastasi! 🤑 Jos et ole ihan varma miten toimia ja tarvitset lisää konsultointia tai yleisesti apua Google Adsin kanssa, niin ota meihin yhteyttä ja sovitaan yrityksesi tilanteen veloitukseton läpikäynti!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *